Nieuwe spalken en spalk materialen

Nieuwe spalken en spalk materialen

Hand & Pols Revalidatie Nederland besteedt veel aandacht aan scholing en het up to date blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen de hand en pols revalidatie. In de revalidatie van patiënten met hand en pols problemen worden vaak spalken gemaakt.

Nieuwe materialen voor spalken worden ontwikkeld oa door de firma Sprofit. Ook zijn nieuwe ideeën voor verschillende toepassingen ontwikkeld. Mike van Heel, ergotherapeut van het Handencentrum Eindhoven is ook docent aan het ErasmusMC en doceert het onderwerp spalken in de Handherapie.

ZHPC had hem en de firma Sprofit uitgenodigd om een aantal nieuwe materialen en technieken met ons te delen. Spalken voor de nabehandeling van duimartrose, Dupuytren werden gedemonstreerd door Mike. Handige tips en foefjes werden gedemonstreerd om de spalken nog beter en sneller aan te leggen.

Mike_1 mike2